Autospeciale si ambulante pentru pompieri, printr-un proiect european la Satu Mare

Satu Mare, ambulante, proiect, finantare europeana, urgenta

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat ca pentru ISU Somes Satu Mare vor fi achizitionate cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerari grele, patru ambulante de prim ajutor si o ambulanta pentru reanimare in cadrul proiectului “Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord”, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Csehi Arpad a precizat ca valoarea totala a dotarilor pentru Satu Mare este de 6,2 milioane de lei, din care contributia Consiliului Judetean va fi de 2%.

Directorul de proiect, Gheorghe Stramb, a spus, la randul sau, ca, daca totul se deruleaza conform planului, in mai sau iunie 2011, vor aparea autospecialele la Satu Mare, iar, cateva luni mai tarziu, si ambulantele. De asemenea, in cadrul proiectului vor fi instruiti 196 de angajati ai ISU.

Scopul proiectului il constituie reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat in scopul ridicarii capacitatii de actiune si reactie adecvata, limitarea si inlaturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenta, imbunatatirea nivelului tehnic si de performanta a inspectoratului prin achizitionarea de echipamente specifice moderne, eficiente si performante.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.