Firmele cu datorii la stat ar putea participa la licitatii

Guvernul vrea sa modifice legislatia astfel incat firmele ale caror datorii la stat sunt mai mici decat sumele pe care trebuie sa le incaseze de la stat, sa poata participa la licitatii, a anuntat premierul Emil Boc.

“Pregatim o decizie oarecum istorica in materia participarii la licitatii a firmelor care au datorii pentru ca nu si-au incasat de la stat TVA sau altele. Vrem sa modificam legislatia fiscala astfel incat, in conditiile in care ai o datorie de zece lei la stat, dar ai de primit de la stat 11 lei, sa fii considerat eligibil pentru a participa la licitatii”, a declarat Boc la o dezbatere la care au participat si oamenii de afaceri.

Premierul a precizat ca, in termen de o saptamana, Ministerul Finantelor trebuie sa decida modul in care se poate face modificarea certificatului fiscal si a celorlalte documente.

El a spus ca decizia Guvernului umareste eliminarea blocajelor cauzate de mecanismele “greoaie” ale statului, care nu reuseste sa-si achite obligatiile fata de intreprinzatori. Decizia a fost luata in cadrul comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.