Pascan a aratat ca, intrucat proprietarii cladirilor in care functioneaza institutii de invatamant nu detin fonduri pentru repararea acestora, trebuie gasita o formula pentru ca imobilele sa beneficieze de investitii, pentru ca altfel este pusa in pericol sanatatea si siguranta copiilor.
Potrivit prefectului, 73 de unitati de interes public, care functioneaza in imobile retrocedate din judetul Mures, au fost verificate de inspectorii de la Directia de Sanatate Publica a Judetului Mures, printre care cinci unitati de invatamant din municipiul Targu Mures, 60 din judet si opt institutii de interes public care nu se supun autorizarii sanitare.
Dintre cladirile verificate, doar 19 au fost declarate corespunzatoare pentru desfasurarea activitatii, pentru 23 s-a recomandat intocmirea unui plan de conformare pentru remedierea deficientelor, iar restul au prezentat deficiente care nu pun in pericol siguranta copiilor sau a altor persoane.
In urma verificarilor, inspectorii sanitari au anulat autorizatiile sanitare de functionare a sapte unitati de invatamant, dar si suspendarea temporara a activitatii la Clubul Copiilor din Reghin, unde plafonul prezinta crapaturi, obiectele sanitare sunt vechi, acoperisul este deteriorat, iar conditiile igienico-sanitare lasa de dorit. Marius Pascan a aratat ca pentru rezolvarea acestor probleme este nevoie de reglementarea clara a investitiilor care trebuie efectuate, intrucat proprietarii sustin ca nu detin fonduri, iar primariile nu pot investi in imobile care nu le apartin.