Proiectele de dezvoltare a resurselor umane pot lua finantari nerambursabile de 100% din valoare

POSDRU, finantari, Uniunea Europeana

“Este necesar ca aceste proiecte sa demareze, avand in vedere faptul ca finantarea lor va fi echilibrata din fonduri nationale pana la sfarsitul perioadei de programare, in 2013. In acest fel, cererile de cofinatare nu constituie o frana in privinta lichiditatilor financiare ale proiectului in timpul perioadei critice a planului de relansare, atat timp cat regulile vor fi respectate pe termen lung” se arata in comunicat.

Reprezentantii Comisiei Europene au recomandat, de asemenea, transmiterea urgenta, din partea Autoritatii de Audit de pe langa Curtea de Conturi a Romaniei, a descrierii sistemului de management si control a POSDRU, in vederea aprobarii de catre CE. Aceasta aprobare va permite autoritatilor romane sa transmita cereri de rambursare de la CE catre Romania.

In 2009, ca parte a Planului de Relansare, UE va face din fondurile structurale plati suplimentare in avans catre statele membre. Aceste plati suplimentare vor insuma 6,25 miliarde euro, astfel ca totalul platilor in avans pentru 2009 la 8,62 miliarde euro. In plus, pentru a face si mai accesibila finantarea, din 2009 se vor aproba si lansa mai multe proiecte de acest fel, in scopul sustinerii angajarii si crearii de noi locuri de munca precum si dezvoltarii de noi afaceri in statele membre.

Pana in prezent, in Romania, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) au fost semnate contracte ce insumeaza 34% din sumele alocate de UE pentru perioada 2007 – 2009.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.