Cat de mult trebuie sa imblanzim pietele financiare?

V-ati pierdut economiile, pensia, locul de munca, sau vi s-a refuzat cererea de credit? Criza financiara si recesiunea globala afecteaza din ce in ce mai mult viata de zi cu zi a europenilor. Sunt necesare masuri extreme in aceasta perioada tulbure? Trebuie reglementata piata financiara? Pana la ce nivel? La aceste intrebari vor raspunde deputatii europeni. Cei pe care ii veti alege in iunie.

SUA si UE se afla in cea mai mare criza financiara din anii ’30 incoace. Guvernele natiunilor bogate propun in momentul de fata planuri de salvare a sistemelor financiare si a economiei.

Europa in cautarea solutiilor

Banca Centrala Europeana a injectat in repetate randuri lichiditati masive in piata financiara europeana. Liderii UE au cazut de acord asupra unui plan de redresare a economiei de 400 de miliarde de euro. Multi considera ca aceasta criza ar fi putut fi evitata daca regulile carora li se supun bancile si celelalte institutii financiare care ofera credite ar fi fost mai bune.

Parlamentul European a cerut in repetate randuri Comisiei Europene sa faca propuneri in vederea unei mai bune reglementari a pietei financiare.

De exemplu, deputatii europeni au sprijinit legislatia care asigura economiile cetatenilor, in cazul in care banca acestora da faliment, pana la 100.000 de euro.

Provocari multiple pentru deputati

Reforma arhitecturii financiare globale este indispensabila. Dar raman multe intrebari despre cum se va face aceasta. Cat de mult trebuie reglementate pietele financiare? Sunt necesare sanctiunile? La ce nivel trebuie facuta supravegherea financiara: national sau european?

Se impune protectionismul? In ce fel pot fi folositi banii publici pentru salvarea de la faliment a bancilor? Vor sprijini statele sectorul automobilelor si celelalte sectoare industriale? Cum putem evita situatia in care contribuabilii platesc greselile unor bancheri iresponsabili? Cum pot fi salvate bancile? Dar increderea consumatorilor?

Acestea sunt doar cateva intrebari la care vor incerca sa raspunda deputatii europeni. Alegeti-i in iunie pe cei care va reprezinta cel mai bine!

Sursa: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.