Seminar privind Programele europene de asistenta externa

Reprezentantele Permanente ale Greciei si Olandei, in colaborare cu Institutul National pentru Comert exterior din Italia organizeaza la Bruxelles la data de 10 iunie 2009, un seminar pe tema “Consolidarea capacitatii administrative in programele de asistenta externa a UE”.

Seminarul este destinat exclusiv companiilor specializate in consultanta pentru accesarea fondurilor europene distribuite prin intermediul programelor UE de asistenta externa.

Acest gen de activitati se desfasoara de o maniera periodica, iar Romania a fost invitata de la data aderarii la UE.

Principalele mecanisme, destinate statelor din afara UE care vizeaza consolidarea capacitatii administrative sunt:

– Programele TAIEX, destinate statelor candidate (Croatia, Macedonia si Turcia), tarilor potential candidate pentru aderarea la UE (Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si Serbia), precum si tarilor cuprinse in cadrul “Politicii europene de vecinatate”, inclusiv Republica Moldova, Ucraina si Federatia Rusa.

– Proiecte TWINNING, pentru tarile aflate in process de aderare la UE.

– IPA (Instrumentul de asistenta pentru pre-aderare) care inlocuieste programele CARDS, Phare, ISPA si SAPARD.

Informatii practice

Seminarul este structurat pe doua sectiuni formale, respectiv o prezentare cu caracter general, destinata companiilor care NU au o experienta semnificativa in acest domeniu, urmata de prezentari pe tematici punctuale, sustinute, in mare parte, de oficiali ai Comisiei Europene implicati in gestionarea acestor mecanisme (Directia Generala Extindere si Oficiul de Cooperare EUROPEAID, coordonatorul asistentei externe a UE).

In cursul dupa-amiezii va avea loc o sesiune informala menita a pune in contact companiile europene de consultanta interesate in a participa, in cadrul unor consortii, la licitatiile organizate de serviciile de specialitate ale COM.

Taxa de participare la seminar este de 165 euro si acopera masa de pranz din ziua seminarului si documentatia prezentata in cadrul evenimentului.

In plus, organizatorii au negociat un pret preferential pentru cazare (165 euro respectiv 119 euro pe noapte) la doua hoteluri apropiate de locul de desfasurare al evenimentului.

Inscrierea eventualilor participanti se va face prin intermediul paginii de internet www.sectorseminars.eu, data limita (indicativa) fiind 12 mai 2009.

Precizam ca acceptarea de catre organizatori a inscrierii este conditionata de confirmarea listei de participanti de catre sectiile comerciale ale Reprezentantelor Permanente ale Statelor Membre din care provin companiile interesate.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.