IMM-urile cer accesul imediat la fondurile Eximbank si CEC si relaxarea conditiior de creditare

fonduri, IMM, Eximbank, CEC

Capitalizarea celor doua banci a avut deja loc, de aceea dorim ca intr-o saptamana firmele sa aiba acces la forndurile CEC Bank si Eximbank. De asemenea, doresc sa subliniez ca la ora actuala, normele de finantare ale celor doua banci sunt mai exigente decat orice alta banca din tara”, a precizat reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

De asemenea, membrii organizatiei patronale solicita autoritatilor sa fie consultati in vederea unor discutii referitoare la obiectivele imprumutului de la Fondul Monetar International.

“Dat fiind ca se stie ca statul este cel mai prost administrator, dorim sa fim consultati si sa se tina cont de sugestiile noastre in ce priveste tinta banilor de la FMI. De asemenea, vrem sa stim care sunt institutiile bancare la care se vor tine banii si sa se faca o monitorizare transparenta a acestora”, a spus, la randul sau, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro, a anuntat miercuri Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. Romania va primi un pachet total de finantare ce cuprinde 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la UE, 1,2-1,5 miliarde euro de la Banca Mondiala si 1 miliard de euro de la alte institutii internationale.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.