Bani europeni bagati in masinile functionarilor la Iasi

proiecte, masini, Phare, fonduri europene

“Serviciul de specialitate din cadrul CJ a anuntat pentru 7 si 8 aprilie doua licitatii privind achizitia de autovehicule in cadrul proiectelor pe Phare “Initiativa pentru Dezvoltare Economica prin Actiune Locala (IDEAL)” si “Sustinerea Politicilor de Identitate Comunitara (SPIC)””, a anuntat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al CJ.

O alta masina va fi cumparata in cadrul proiectului de reabilitare a Manastirii Golia, valoarea achizitiei fiind de peste 15.000 euro.

Proiectul SPIC vizeaza formarea profesionala a 30 de functionari publici din mai multe comune iesene si identificarea alaturi de acestia a patrimoniului rural.

Proiecte cu dotari consistente

Valoarea intregului proiect este de aproape 82.000 euro, din care contributia CJ este de 8.162 euro. Practic, masina pe care vrea sa o cumpere CJ Iasi reprezinta aproape 20% din valoarea intregului proiect. In cadrul proiectul IDEAL, evaluat la 138.000 euro, se va cumpara o alta masina de peste 16.000 euro. Autoritatile sustin ca aceste achizitii sunt necesare, deoarece functionarii trebuie sa se deplasese in zonele implicate in proiecte.

“In bugetele proiectelor aprobate sunt cuprinse si masini pentru ca sunt vizate mai multe localitati atat din judetul Iasi, cat si din Republica Moldova”, a explicat Tataru. In schimb, cei vizati in acest proiecte sustin ca asemenea dotari nu sunt necesare. “Nu stiam ca se cumpara autovehicule. Masini se gasesc si mai ieftine, nu cred ca trebuie masini de 15.000 euro. O Dacia Logan ar fi foarte buna”, a spus Neculai Botezatu, primarul comunei Raducaneni.

Specialistii in accesarea fondurilor europene sustin ca dotarile nu sunt restrictionate, dar ar trebui ca masinile sa fie cumparate pentru proiectele mari precum reabilitarea Manastirii Golia, de aproape 5 milioane euro, sau Centrul Expozitional Moldova, care depaseste 8 milioane euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.