Lansarea proiectului de cooperare transfrontaliera “Expo Lugoj – Varset – Impreuna spre un viitor mai bun”

Cedomir Zivkovic, primarie, Phare, finantare, proiect

O delegatie a municipiului Lugoj avandu-i in componenta pe ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj, manager de proiect , ing. Liviu Savescu, sef Birou Management Proiecte Europene, asistent manager de proiect, si pe Bogo Anucin din partea Asociatiei de prietenie Romania – Serbia, a efectuat o vizita in orasul infratit Varset (Serbia) cu prilejul lansarii proiectului Phare “Expo Lugoj – Varset – Impreuna spre un viitor mai bun”, proiect elaborat de Primaria Municipiului Lugoj in parteneriat cu municipalitatea Varset in cadrul Programului de Vecinatate Romania – Serbia 2004 – 2006.

Delegatia romana a fost primita de Cedomir Zivkovic, primarul orasului Varset cu care a purtat discutii pe marginea parteneriatului dintre cele doua orase si a colaborarii dintre cele doua municipalitati pentru implementarea proiectului.

La intalnirea de lansare au participat din partea sarba domnii Stevica Nazarcic, presedintele Adunarii Comunale Varset, Milucu Zivkov, secretar al comunei Varset, Radomir Muncan – consilier al primarului pe problemele cu Romania, doamna Ivana Varga responsabil de proiect din partea municipalitatii Varset, manageri ai unor societati comerciale si reprezentanti ai mass-mediei locale.

Partea romana a facut o prezentare generala a municipiului Lugoj si a proiectului iar in incheiere a avut loc un dialog cu cei prezenti pe marginea problemelor legate de implementarea acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea economica a zonelor Lugoj si Varset prin facilitarea contactelor intre societatile comerciale si potentialii clienti din aceste regiuni. Proiectul urmareste stimularea si incurajarea schimbului de experienta si idei in domeniul dezvoltarii afacerilor, precum si al legaturilor comerciale intre agenti economici din Lugoj si Varset prin organizarea unei expozitii transfrontaliere anuale in Lugoj la care vor participa firme lugojene si varsetene.

Valoarea totala a proiectului este de 228.450 Euro, din care finantarea Phare reprezinta 204.450 Euro (89.50%), iar cofinantarea locala 24.000 Euro (10,50%).

Pentru firmele participante, expozitia transfrontaliera creeaza conditii si oportunitati pentru cunoasterea reciproca a ofertei economice; promovarea oportunitatilor de afaceri transfrontaliere; incurajarea interactiunilor si colaborarilor business-to-business; realizarea de schimburi de idei de afaceri si schimburi comerciale. Toate acestea vor stimula cooperarea permanenta intre reprezentantii mediului economic din cele doua orase infratite si vor contribui la consolidarea si dezvoltarea afacerilor acestora.

Activitatile proiectului se vor desfasura pe durata a 12 luni, timp in care va exista un contact permanent intre echipa de proiect lugojeana si partenerul varsetean pentru coordonarea si sincronizarea activitatilor, precum si pentru mediatizare si evaluari periodice.

Pentru informatii suplimentare privind implementarea acestui proiect, persoana de contact este Liviu Savescu, asistent coordonator de proiect, tel. 0256/352240, e-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.