Proiect implementat in premiera nationala in doua comune de langa Alba Iulia

Alba, proiect, aplicatie

Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Ciugud-Berghin, infiintata in 2008, are in vedere dezvoltarea serviciilor publice din cele doua comune prin implementarea unui sistem interactiv, grafic de management si a sistemului de management al calitatii serviciilor ISO 9001.

Proiectul are o valoare totala de 465.000 de lei, din care majoritatea reprezinta finantare nerambursabila din Fondul Social European. Cele doua comune sunt primele din tara care implementeaza un astfel de sistem, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, desfasurata la Ciugud, primarul Gheorghe Damian.

Sistemul de Management Integrat Grafic va rezolva problema insuficientei aplicatiilor informatice, va permite furnizarea de date statistice reale in proportie de 100%, va asigura interactivitatea aplicatiilor si conexiunea lor pentru o abordare unitara a unei probleme de catre compartimentele care utilizeaza aplicatii informatice specifice compartimentului.

De asemenea, va permite asigurarea unor servicii publice intr-un termen cat mai scurt pentru cetateni, a subliniat primarul din Ciugud. Astfel, aproape 5.000 de cetateni din cele doua comune vor beneficia de servicii publice la un standard ridicat.

Numai in Ciugud, una dintre putinele comune din judet in care a crescut numarul populatiei prin mutarea aici a zeci de familii din Alba Iulia care au preferat sa-si construiasca case in mediul rural, peste 20% din localnici au acces la internet si un procent mult mai mare detin un calculator acasa.

Astfel, aproape o zecime din totalul populatiei celor doua comune are conectare la reteaua de internet si va putea folosi, in cel mult cinci-sase luni, modalitatea de plata on-line a taxelor si impozitelor.

Aplicatia va permite vizualizarea si plata electronica a impozitelor si taxelor locale, obtinerea unor situatii statistice sau date concrete referitoare la impozite si taxe, analiza proiectelor aflate in implementare in functie de bugetul proiectului, durata de implementare, evidenta registrului agricol, cu urmarirea pe capitole, liste si situatii diverse etc.

Proiectul lansat miercuri va introduce astfel in comunitatile locale ce compun Asociatia noi instrumente teoretice dotari software si instruire pentru functionarii publici, in masura sa conduca la imbunatatirea managementului serviciilor publice de care va beneficia societatea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.