La sediul ADR Sud Muntenia au fost depuse 127 proiecte – POR

POR, ADR SUd Muntenia, proiect, finantare

Din cele 127 proiecte depuse, prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio – Programul Operational Regional, 49 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte doua proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului.

Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro).

Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Centre urbane” au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro).

Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 1.042,5 mil. lei.

Din cele 28 de proiecte ramase, 4 proiecte sunt in rezerva, 10 sunt in curs de evaluare, 9 proiecte sunt in etape precontractuale si pentru 5 s-au semnat contractele de finantare.

Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.
Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are trei domenii majore de interventie

Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – 24,70 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – 14,16 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS

Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – 14,16 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 44,4 mil. euro. Cinci proiecte depuse, patru aflate in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic si unul aflat in curs de evaluare tehnica si financiara, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 35,8 mil. lei.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro)

Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala. Un singur proiect depus si retras ulterior de aplicant.

Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. in cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei).

Au fost respinse 29 de proiecte in urma verificarii conformitatii administrative, eligibilitatii si evaluarii tehnice si financiare, doi aplicanti au renuntat la semnarea contractului, iar 23 de proiecte sunt in curs de contractare.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro)

Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – Trei proiecte depuse, unul respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, in prezent proiectele fiind unul in curs de evaluare tehnica si financiara si altul urmand a fi evaluat tehnic si financiar. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate aproximativ 8,6 mil. lei.

Domeniul major de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Treisprezece proiecte depuse pana la termenul limita de 19.12.2008, din care noua proiecte respinse, trei in curs de evaluare si unul in etapa precontractuala de analiza a PT-ului, cu o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 28,7 mil. lei.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. Pentru acest domeniu, alocarea financiara este distribuita la nivel national, iar Organismul Intermediar ce se ocupa de acest domeniu este Ministerul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio si are responsabilitati delegate pentru implementarea acestui program.

Mai multe detalii despre posibilitatile de finantare din Regio puteti obtine contactand expertii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: [email protected].

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.