Ecologia, serviciile si IT-ul, domenii recomandate pentru afaceri

Reprezentantii patronatelor considera ca pot fi deschise afaceri rentabile chiar si in vreme de criza in domenii ca ecologie, IT si servicii.

“Ecologia este si va fi cel putin 20 de ani de aici incolo preocuparea numarul unu la nivel mondial. De aceea, o afacere de valorificare a deseurilor este, chiar si in aceste momente dificile, o oportunitate. Nu trebuie sa uitam ca 75% din resursele de care are nevoie industria nu se gasesc in pamant, ci la suprafata lui, sub forma de deseuri”, directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei Serviciilor si Comertului din Romania, Adrian Izvoranu.

Acesta mai spune ca si aplicarea tehnologiei moderne in procesarea produselor alimentare naturale este o afacere buna, dand ca exemplu exportarea fragilor cu 3 euro kilogramul, cand procesarea la noi in tara ar creste valoarea pana la 100 euro kilogramul.

“Informatica este si ea un domeniu de viitor, iar o investitie care sa aiba valente in noile tehnologii, optica fina, mecanica fina sau servicii ce tin de IT este favorabila pentru a prospera in actualul context economic”, spune presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu.

Mai multe detalii: www.baniinostri.ro.

Sursa: BaniiNostri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.