Proiect integrat de sprijinire a dezvoltarii antreprenoriatului prin sistemul turistic in Regiunea Nord – Est

fonduri europene, dezvoltare, antreprenori, IMM, Regiunea Nord-Est

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, linia de buget Antreprenoriatul, o alternativa de cariera in Regiunea Nord – Est.

Aria de interes a proiectului este reprezentata de zona rurala din judetele Iasi, Suceava, Botosani si Neamt. Partenerii proiectului sunt institutii de invatamant, autoritati publice, societatea civila din cele patru judete si din strainatate si anume: FEDEI Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana Iasi, Asociatia Zona Metropolitana Iasi, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, Consiliul Judetean Suceava, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava, Primaria Municipiului Botosani, Prefectura Judetului Botosani, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Botosani, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Neamt, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Consorzio Sviluppo e Impresa, Italia.

Derularea proiectului, pe o perioada de 20 luni, va conduce la imbunatatirea competentelor antreprenoriale si manageriale ale intreprinzatorilor din zona specificata, prin orientarea acestora catre o optica de dezvoltare rurala integrata cu sistemul turistic. Intreprinderile din mediul rural valorifica cu predilectie produsele din zona, iar piata de desfacere fiind adesea piata locala. De aceea este importanta gasirea unor noi modalitati de desfacere a produsele lor.

Pentru atingerea scopului, in primele luni de implementare a proiectului se va elabora o strategie de dezvoltare rurala integrata cu sistemul turistic. Grupul tinta, reprezentat de 200 de persoane din preajma a 20 obiective cultural-religioase, va fi instruit prin intermediul unor sesiuni informative in problematici, precum modalitati de productie cu tehnologii inovative, initiere si dezvoltare afaceri, promovarea produselor, filierele orizontale – dezvoltare teritoriala integrata. Sustinerea si promovarea micilor intreprinzatori se va realiza prin crearea unei retele de dezvoltare a antreprenoriatului si a unui portal de informare.

Informatii suplimentare se pot obtine la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad, Iasi, e-mail: [email protected], telefon: 0232407407, fax: 0232260650.

Persoana de contact: Gabriela Ignat, asistent proiect.
E-mail: [email protected]
Web-site: www.univagro-iasi.ro.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.