Comisia Europeana finanteaza cu cel mult 60% proiecte de cultura antreprenoriala pentru tineri

antreprenoriat, tineri, fonduri UE, seminarii

Bugetul pentru proiecte este de 2,75 milioane euro, iar finantarea din partea Comisiei Europene (CE) acopera cel mult 50-60% din valoarea acestora. Valoarea minima a unui proiect pentru care se acorda finantare este de 200.000 euro, iar cea maxima de 500.000 euro.

Sunt eligibile organizatii din toate statele membre ale Uniunii Europene, din statele candidate la aderare, precum si din Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Acest apel vizeaza punerea in aplicare a “Small Business Act” si a Agendei Oslo pentru educatie antreprenoriala in Europa, prin promovarea ideilor castigatoare in domeniul educatiei pentru antreprenoriat.

Programul urmareste stabilirea unor seminarii trans-europene pentru profesorii antreprenoriali, incurajarea antreprenoriatului printre absolventii de universitati si a ideilor antreprenoriale ale tinerilor in afara mediului educational, precum si dezvoltarea de parteneriate didactice inovante si bazate pe practica in invatamantul superior. Numai doua astfel de proiecte vor putea primi finantare de la CE, care poate ajunge la 60% din valoarea acestora.

Prin acest program va fi creata o platforma comuna on-line pentru educatorii antreprenoriali, precum si o retea europeana de educatori antreprenoriali. Finantarea este de cel mult 50%, iar numarul de proiecte ce pot primi alocari UE este de maximum 10.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.