Fonduri importante pentru reabilitarea drumurilor judetene din Harghita

fonduri europene, Harghita, turism, reabilitare, drumuri

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a anuntat ca fondurile alocate reabilitarii drumurilor judetene se ridica, in acest an, la 9 milioane de euro, bani care provin atat din bugetul judetului cat si din fonduri guvernamentale.

Pe lista Consiliului Judetean se afla sapte drumuri judetene care, in opinia specialistilor, au o importanta majora pentru Harghita, dar si alte cateva artere de circulatie unde procesul de reabilitare va fi mai lent. Borboly Csaba a tinut sa precizeze ca se pune un accent deosebit pe drumurile judetene din zonele turistice, tinand cont ca dezvoltarea turismului este un domeniu prioritar pentru actuala conducere a Consiliului Judetean.

Printre drumurile care vor intra in reabilitare se numara cel catre Lacul Sfanta Ana, zona extrem de cautata de turisti, dar si cele catre judetul Brasov, Covasna sau Mures. De asemenea, printre prioritati se numara si reabilitarea drumului judetean catre localitatea Darjiu, unde se afla o biserica unitariana fortificata, construita in Evul Mediu, singurul monument din Harghita aflat in patrimoniul UNESCO.

Presedintele Consiliului Judetean a adaugat ca, pe langa lucrarile importante la drumurile din zonele cu potential turistic, se vor efectua reabilitari si la arterele care fac legatura cu comunitati izolate. El a dat exemplu drumul dintre localitatea Sanmartin si catunul Eghersec, unde traiesc izolati 500 de oameni.

Lucrarile care incep in acest an vor fi terminate, cel mai tarziu in 2012, iar in anii urmatori, in functie de disponibilitatile financiare, vor fi executate lucrari suplimentare. Borboly a explicat ca din cei 850 de kilometri, cat are reteaua de drumuri judetene, doar 360 kilometri sunt asfaltati si se doreste ca pana la sfarsitul mandatului actualei conduceri a Consiliului Judetean sa se ajunga pana la 500 de kilometri asfaltati.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.