Lansare de apeluri pentru proiecte in cadrul programelor comunitare din aria Societatii Informationale

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei anunta ca la inceputul lunii iunie Comisia Europeana va lansa apeluri pentru propuneri aferente programelor comunitare din aria Societatii Informationale prin care sunt finatate proiecte ale institutiilor publice si, mai ales, ale mediului de afaceri. Apelul va dura aproximativ 4 luni, urmand a se incheia la inceputul lunii octombrie.

Proiectele vor fi trimise la Comisia Europeana, la o adresa ce va fi anuntata in momentul lansarii apelului si vor fi selectate de catre o comisie independenta. Programele comunitare in cadrul carora se vor primi propuneri de proiecte sunt ICT PSP, eContentplus si Safer Internet plus.

ICT PSP este un program comunitar, component al “Competitiveness and Innovation Framework Programme” (CIP) ce urmareste stimularea inovarii si competitivitatii prin preluarea la scara larga a tehnologiei informatiei si comunicatiilor de catre cetateni, de administratia publica si mediul de afaceri, in special de IMM-uri. Programul are un buget de aproximativ 54 milioane euro pentru anul in curs, bani din care vor fi finantate proiecte specifice sectorului IT&C.

eContentplus este un program european care finanteza proiecte ce promoveaza dezvoltarea produselor cu continut digital la nivelul intregii Europe, avand ca buget disponibil in 2007 circa 47 milioane euro.

Safer Internet plus este destinat promovarii folosirii in siguranta a Internetului si combaterii continutului ilegal si daunator, in special cel care afecteaza copiii si adolescentii. Prin intermediul acestui program se pot finanta proiecte adresate cu precadere parintilor, educatorilor si copiilor, pentru cresterea informarii asupra riscurilor generate de folosirea Internetului si pentru depistarea continutului daunator.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.