Prefectul de Satu Mare a analizat starea de aplicare a programului „Strada 2009”

program

La intalnire au fost prezenti inspectorii sefi ai Inspectoratului Judetean de Politie, comisar-sef Liviu Taut, Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera, comisar Vasile Maxim, si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonel Gheorghe Avram.

Prin respectivul program s-a urmarit imbunatatirea climatului de siguranta si de ordine publica, respectiv reducerea faptelor antisociale, identificarea si tragerea la raspundere a infractorilor. Urmarea rezultatelor bune obtinute, ministrul Dan Nica a decis prelungirea perioadei de derulare a programului pana la sfarsitul acestui an.

Pe baza metodologiei primite de la structurile centrale, cele trei inspectorate judetene au elaborat un plan unic de interventie si mentinere a sigurantei si ordinii publice, plan care a fost prezentat si prefectului. De la debutul programului, la nivelul judetului Satu Mare a fost inregistrat un singur eveniment mai grav si anume talharia comisa la casieria firmei RCS&RDS din cartierul Micro 16, seful IJP precizand ca verificarile in acest caz continua pentru retinerea faptuitorilor.

Prin prisma datelor primite de la AJOFM privind cresterea ratei somajului in judet pe fondul actualei crize economice, prefectul Radu Giurca a fost de parere ca acest lucru ar putea reprezenta un factor pentru inmultirea numarului de infractiuni, ceea ce impune o prezenta mult mai activa a patrulelor care sa descurajeze orice tentativa de comitere a unor astfel de fapte.

Pentru ca ne aflam in perioada premergatoare unor importante sarbatori pentru crestinii din judet, respectiv Pastele catolic si ortodox, prefectul le-a cerut sefilor de inspectorate sa aiba in vedere armonizarea planului de actiune din cadrul programului „Strada 2009” cu masurile specifice acestor evenimente, astfel incat toti cetatenii judetului Satu Mare sa aiba parte de sarbatori linistite si in deplina siguranta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top