Municipiul Bacau investeste in gestionarea deseurilor la standarde europene

gestionare deseuri, Uniunea Europeana, proiect

Consortiul castigator al licitatiei publice organizata de Primaria Municipiului Bacau la finele anului trecut este BILFINGER – HIDROCONSTRUCTIA – IRIDEX, valoarea contractului de lucrari fiind de 14 145 188,54 Euro.

O prima intalnire de lucru in cadrul acestui contract se va desfasura pe 9 februarie, in agenda intalnirii find prinse prezentarea partilor implicate in contract, elemente legate de organizarea de santier, stabilirea calendarului pentru intalnirile lunare de progres.

Astfel, administratia locala a municipiului Bacau a facut inca un pas pentru punerea in aplicare a masurilor care privesc gestionarea deseurilor la standarde europene, care vizeaza:
– separarea la sursa a diferitelor categorii de deseuri;
– colectarea intregii cantitati de deseuri generate;
– eficientizarea fluxului deseurilor colectate separate;
– inchiderea si ecologizarea depozitelor neconforme;
– construirea de noi depozite conforme, statii de sortare.

Valoarea investitiei este de 20 de milioane de euro, din care 15 milioane fonduri ISPA, iar 5 milioane de euro contributie locala. Termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2010.

Obiectivele specifice ce se vor atinge prin implementarea proiectului sunt:
– protectia mediului si a sanatatii umane ( 2750000 de locuitori din Bacau si 22 comune invecinate) prin inchiderea depozitului existent si a celor 55 de depozite necontrolate din zonele rurale precum si reabilitarea arealului acoperit de vechile depozite;
– extinderea colectarii deseurilor solide din municipiu, astfel incat sa se ajunga la colectarea aproape integrala in 2011;
– introducerea si extinderea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor in scopul promovarii reciclarii provenite din ambalaje in concordanta cu cerintele nationale si cele comunitare, precum si reducerea ponderii deseurilor biodegradabile destinate depozitarii;
– conformarea cu cerintele legislatiei nationale si europene si la indeplinirea obligatiilor asumate prin Tratatul de Aderare la UE.

Finalizarea la timp si in bune conditii a proiectului ISPA va contribui la indeplinirea de catre judetul Bacau a obligatiilor in domeniul gestionarii deseurilor asumate prin Tratatul de Aderare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.