CJ Iasi va aloca in acest an peste 85 de milioane de lei pentru asistenta sociala

CJ Iasi, proiecte investitii, invatamant, sanatate

La sedinta, consilierii judeteni democrat-liberali i-au solicitat presedintelui CJ, Constantin Simirad, sa stearga din buget aceasta suma, lucru care a starnit indignarea acestuia. “Este treaba mea sa gestionez bugetul, dupa votarea sa. Daca am aprobat bugetul, nu inseamna ca este obligatoriu sa ii cheltuim. Este oarecum un buget de criza”, a spus Simirad.

Consiliul Judetean Iasi a prevazut pentru acest an cheltuieli de 334 de milioane de lei, cu aproape 100 de milioane lei mai mult decat anul trecut, cand au fost alocate 254 de milioane de lei. Potrivit proiectului de buget, peste 96 de milioane de lei se vor aloca pentru cheltuielile de personal ale CJ si ale institutiilor din subordine, peste 85 de milioane de lei pentru asistenta sociala, iar pentru proiectele derulate cu fonduri europene aproximativ 37 de milioane de lei.

De asemenea, cele sase spitale administrate de Consiliul Judetean vor primi in acest an peste 1,2 milioane de lei pentru investitii sau alte cheltuieli. Valoarea subventiilor de la bugetul de stat este de aproximativ 73,8 milioane de lei. Din randul subventiilor acordate, pentru finantarea programului de pietruire a drumurilor comunale si pentru alimentarea cu apa a satelor se aloca 74,47 milioane lei.

Pentru sustinerea programului multianual de asistenta tehnica pentru proiectele de investitii depuse prin Programul Operational Regional 2007-2013 se aloca 94,5 milioane de lei. Pentru domeniul social-cultural sunt prevazute cheltuieli de 228,47 milioane lei, dintre care 48 milioane lei sunt destinate invatamantului, iar 177,9 milioane lei pentru sanatate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.