CJ Harghita mizeaza pe atragerea de fonduri europene

CJ Harghita, fonduri europene, proiecte, dezvoltare

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat ca daca toate cele 30 de proiecte vor fi declarate castigatoare, suma venita din fonduri UE ar fi de peste 27 milioane de lei, ceea ce inseamna aproape jumatate din bugetul judetului.

Potrivit sursei citate, opt proiecte au fost deja acceptate pentru finantare, suma de peste zece milioane de lei, insemnand 18 la suta din bugetul Consiliului Judetean. Unul dintre proiectele cu cea mai mare finantare este cel privind modernizarea Serviciului Judetean de Salvamont care va primi din partea Uniunii Europene suma de doua milioane de euro.

De asemenea, Consiliul Judetean a mai castigat proiecte pentru utilizarea energiei solare si geotermale, pentru cresterea eficientei in administratia publica sau pentru identificarea posibilitatilor de construire a parcurilor industriale.

“Avand in vedere situatia economica actuala si criza financiara, Consiliul Judetean Harghita acorda o atentie sporita atragerii fondurilor Uniunii Europene in judet”, a explicat Borboly Csaba. De altfel, in cadrul Consiliului Judetean Harghita a fost infiintata o directie de dezvoltare care se ocupa de elaborarea proiectelor europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.