Infrastructura statiunii Geoagiu Bai va fi reabilitata in totalitate

Geoagiu Bai, fonduri nerambursabile, licitatie

Din valoarea totala a proiectului, 98 la suta sunt fonduri nerambursabile, obtinute in cadrul Programului Operational Regional, iar diferenta se va constitui dintr-o cofinantare locala.

“Am luptat timp de sapte ani pentru ca acest proiect sa prinda viata. Am parcurs foarte multe etape, am trecut si prin multe greutati, dar acum avem satisfactia ca statiunea Geoagiu Bai, o perla a turismului balnear romanesc, va fi una dintre cele mai moderne din tara in ceea ce priveste calitatea infrastructurii”, a declarat primarul orasului Geoagiu, Simion Maris.

Potrivit acestuia, licitatia de executie a fost lansata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, estimarile autoritatilor fiind ca lucrarile ar putea incepe, daca totul decurge normal, in luna septembrie, la finalul sezonului turistic din aceasta vara.

Proiectul prevede inlocuirea retelelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare din statiune pe o lungime de patru kilometri, refacerea trotuarelor, a drumurilor de acces si a sistemului de iluminat public, inclusiv a celui ornamental. Edilul sustine ca realizarea proiectului va permite ca, vreme de 50 de ani de acum inainte, statiunea Geoagiu Bai sa nu mai aiba nevoie de interventii majore la retelele de canalizare si alimentare cu apa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.