MCSI: Ministrul Valerian Vreme a verificat la Cluj, evolutia proiectelor finantate din bani europeni

MCSI, proiecte finantate

Cu aceasta ocazie, ministrul Valerian Vreme a sustinut o conferinta de presa, la sediul Primariei din Cluj-Napoca, alaturi de Primarul Sorin Apostu.

Ministrul Valerian Vreme a mentionat ca, in prezent, in judetul Cluj sunt in curs de implementare proiecte finantate din bani europeni, in domeniul e-Sanatatii, e-Guvernarii, e-Learning, precum si proiecte care au in vedere informatizarea firmelor.

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca, pe data de 1 septembrie 2011, se vor deschide ofertele depuse pentru proiectul “Sistem informatic integrat pentru servicii online“, etapa urmatoare fiind desemnarea castigatorului licitatiei.

Precizam ca, in luna martie 2011, Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme si Primarul Sorin Apostu au semnat un contract de finantare din fonduri europene pentru proiectul “Sistem informatic integrat pentru servicii online”.

Valoarea totala a contractului este de 6.678.570,36 RON, din care asistenta nerambursabila este de 5.499.999,12 RON.

Prin intermediul portalului online, clujenii vor avea acces mult mai rapid la serviciile oferite de Primarie, cum sunt: plata taxelor si impozitelor, obtinerea de autorizatii pentru parcare si pentru organizarea evenimentelor publice, inregistrarea unor sesizari de masini abandonate etc.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.