Circa 65 milioane de lei, pentru drumurile din judetul Arad

CJ Arad, drumuri judetene, comunale, reabilitare

“Programul propus de Consiliul Judetean Arad si aprobat de Guvern a fost transmis primariilor care vor beneficia de aceste fonduri, fiind alocate 46,838 de milioane de lei pentru drumurile judetene si 17,828 milioane pentru drumuri comunale”, a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Potrivit acestuia, pentru reabilitarea drumurilor judetene s-au alocat, in 2009, cu 60% mai multe fonduri decat anul trecut, in cazul drumurilor comunale inregistrandu-se o crestere de 75% fata de 2008. “Sunt fonduri pentru drumuri comunale, alocate in baza hotararii 577/ 1997. Comunele beneficiare vor trebui sa pregateasca documentatia, inclusiv procedurile de licitatie. De asemenea, sunt fonduri pentru drumurile judetene, unde toata documentatia va fi intocmita de Consiliul Judetean Arad”, a precizat Iotcu.

Printre drumurile cuprinse in acest program se numara cele din zona comunelor Halmagel, Paulis, Siria, Sepreus, Apateu, Hasmas, Iratosu, Almas, Sag, Taut, Zerind, Chisindia, Gurahont, Beliu, Bocsig, Plescuta (drumuri comunale), Vladimirescu, Petris, Hasmas, Beliu, Bata, Birchis, Silindia, Archis, Pancota (drumuri judetene).

In baza aceleiasi hotarari vor continua investitiile la alimentarea cu apa a unor localitati din judet, suma necesara in acest sens fiind de 57 de milioane lei. Este vorba fie de continuarea lucrarilor, in comunele Vinga si Peregu Mare, care vor iesi din program in acest an, de Graniceri unde aceste lucrari vor continua si, de asemenea, lucrari noi – in comunele Buteni, Zabrani, Frumuseni, Varfurile, Ignesti si Plescuta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.