Depunere proiect „Clujul – peisaj cultural”

Cluj, fonduri europene, promovare, turism, POR, finantare

Consiliul Judetean Cluj va implementa acest proiect in parteneriat cu Asociatia „Patrimonium Transsylvanicum”, asociatie care a fost selectata in urma anuntului din data de 16.02.2010.

Scopul proiectului este de a dezvolta si consolida turismul cultural al judetului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– Sporirea vizibilitatii obiectivelor cultural-turistice din judetul Cluj prin realizarea unei oferte turistice complexe, originale, atractive, competitive;
– Transformarea potentialilor vizitatori in turisti fideli ai judetului;
– Dezvoltarea unei atitudini favorabile in fata produsului turistic.

Prin intermediul proiectului se doreste promovarea acelor obiective care acopera principalele etape ale istoriei medievale, moderne si contemporane a judetului Cluj, fiind reprezentative pentru toate comunitatile etnice si confesionale importante de aici. Obiectivele sunt ilustrative pentru aria teritoriala in care sunt situate, facand posibila o prezentare generala a acestora.

In functie de reprezentativitatea, accesibilitatea si starea de conservare a acestora s-au selectat pentru promovare urmatoarele obiective cultural-turistice: Domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Bánffy din Rascruci, Castrul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformata – Calvina din Manastireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica reformata calvina din comuna Sic, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei – Colectia de Istorie a Farmaciei.

Pentru promovarea acestor obiective se vor edita albume, pliante, brosuri, cd-uri multimedia, se vor realiza filme si spoturi publicitare, un website accesibil de pe site-ul Consiliului Judetean Cluj si de asemenea se va participa la targuri si expozitii de profil din tara.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului se vor desfasura, in principal, urmatoarele activitati:
– Editare, traducere si tiparire materiale publicitare (albume, pliante, brosuri), inscriptionare CD-uri multimedia;
– Realizare si difuzare materiale video;
– Realizarea web site si bannere web;
– Publicare articole in presa;
– Concurs de fotografii;
– Participarea la targuri si expozitii;
– Promovarea proiectului prin anunturi si conferinte de presa, tiparirea si distribuirea materialelor de promovare si diseminare a informatiilor (pliante, roll-up-uri, agende, calendare, mape, pixuri, etc.).

„Prin depunerea acestui proiect facem un nou pas inainte in ceea ce priveste dezvoltarea si promovarea turismului in judetul Cluj. Consideram ca fiind extrem de importanta punerea in valoare si promovarea acestor obiective culturale si istorice, contribuind astfel la consolidarea statutului de destinatie turistica a judetului Cluj. Dezvoltarea turismului in judetul Cluj reprezinta o prioritate absoluta a actualei conduceri a Consiliului Judetean Cluj, actionandu-se in acest sens atat prin cofinantarea unor proiecte europene care vizeaza reabilitarea unor obiective turistice cat si prin modernizarea infrastructurii rutiere care duce la acestea si la zonele cu potential turistic ridicat”, a afirmat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Radu Bica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top