S-au finalizat lucrarile la Corpul B al Sediului Central al Arhivelor Nationale.

cladire,monument istoric, finantare, Banca Mondiala, Guvernul Romaniei

Sediul Central al Arhivelor Nationale face parte din categoria constructiilor importante in caz de urgenta si dezastru, cu o pondere de 10% din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta – Componenta B: Reducerea riscului seismic”. Mentionam ca aceasta cladire este monument istoric, cu valoare patrimoniala.

Vechea cladire inceputa in anul 1885 si terminata in 1887 a fost destinata ca sediu al Monitorului Oficial si Imprimeriei Statului si a fost realizata din zidarie cu plansee de lemn. De-a lungul timpului, constructia a fost modernizata si supraetajata in mai multe etape.

La obiectivul de investitie (respeciv Corpul B) au fost efectuate urmatoarele categorii de lucrari:
– consolidarea structurii de rezistenta a constructiei;
– refacerea instalatiilor aferente constructiei la cerintele actuale;
– alte lucrari privind retele, racorduri, accesul in incinta.

Absenta unor prescriptii de proiectare antiseismica la data realizarii constructiei a condus la necesitatea lucrarilor de interventie conform normativelor in vigioare si exigentelor de functionare a instututiilor publice.

Valoarea totala a investitiei este de 1.803.981,35 lei.

Terminarea lucrarilor de consolidare la acest obiectiv creste numarul obiectivelor finalizate in cadrul “Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta – Componenta B: Reducerea riscului seismic”, implementat cu finantare de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei. Astfel, pana in prezent, in cadrul Proiectului s-au finalizat lucrarile de consolidare, modernizare si refunctionalizare la un numar de 7 obiective.

Buna coordonare a Unitatii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in calitate de Administrator de Proiect si stransa colaborare a beneficiarului acestui obiectiv de investitie – Ministerul Administratiei si Internelor, au dus la implementarea cu succes a proiectului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.