Cereri de finantare de 37 milioane de euro depuse prin programul SAPARD la Satu Mare

In cursul lunii mai au fost depuse un numar de 41 de cereri de finantare prin programul SAPARD la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 Satu Mare, in valoare totala de aproximativ 37 milioane euro.

Majoritatea solicitarilor vizeaza investitiile in exploatatii agricole, pe aceasta masura fiind depuse proiecte cu o valoare totala eligibila de 5.075.511 euro. Proiectele pentru care au fost depuse cele mai multe cereri au fost cele de modernizare a fermelor vegetale sau pentru cresterea animalelor prin dotarea cu utilaje agricole, infiintarea de ferme de animale, precum si constructia de sere.

Pentru capitolul de diversificare a activitatilor economice, au fost inregistrate in luna mai cereri de finantare, cu o valoare totala eligibila de 1.562.924 euro. In cadrul acestei masuri majoritatea investitiilor o constituie cele care se refera la constructia sau modernizarea de pensiuni turistice, precum si modernizarea fermelor apicole.

In acelasi timp, pentru construirea sau reabilitarea drumurilor forestiere, precum si imbunatatirea prelucrarii primare a lemnului, s-au primit de cereri de finantare in valoare totala eligibila de 17.203.396 euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.