Primavara europeana: ideile pun in miscare Europa

scoli, elevi, politicieni, fonduri UE, concursuri

In cadrul campaniei “Primavara europeana”, scolile din UE vor gazdui dezbateri si concursuri pe teme europene. La randul lor, comisari si parlamentari europeni vor vizita scoli si vor raspunde la intrebarile ce le vor fi adresate on-line.

Personalitati publice vor merge “inapoi la scoala” pentru a discuta cu elevii pe marginea tematicii europene, acesta fiind unul dintre evenimentele marcante ale “Primaverii europene”. Lista posibililor oaspeti include membri ai Parlamentului European si ai Comisiei Europene, profesori universitari si reprezentanti ai autoritatilor nationale si regionale. Insa, in ultima instanta, elevii raman cei care vor trimite invitatii celor cu care doresc sa se intalneasca.

Articolele publicate in revista on-line “Primavara europeana” reprezinta un bun punct de plecare pentru oricine se afla in cautarea unui subiect de dezbatere. De exemplu, cele recente, scrise de elevi si studenti cu varstele cuprinse intre 10 si 20 de ani, abordeaza teme precum Impactul noului plan portughez de stimulare a utilizarii tehnologiei asupra scolilor sau definirea creativitatii si inovarii – tema Anului European 2009 .

“Primavara europeana” este un eveniment organizat anual, la care pot participa toate scolile din Europa si din lume. Dupa ce se inregistreaza, acestea au acces la activitatile, concursurile, resursele, instrumentele si serviciile propuse de portal. De asemenea, pot comunica cu scoli de pe tot continentul, pentru a face schimb de idei si a afla mai multe despre alte culturi.

Campania “Primavara europeana” este finantata de UE si organizata de o retea formata din 31 de ministere ale educatiei din Europa, cunoscuta sub denumirea de “European Schoolnet”.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.