Intalnire intre Ilie Sarbu si reprezentantii Bancii pentru dezvoltarea agriculturii

China, Romania, cooperare, agricultura, finantare, investitii

Tema intalnirii a constituit-o cooperarea bilaterala in domeniul agriculturii, industriei alimentare si asigurarii securitatii alimentare. Vizita are loc si in contextul deschiderii, de catre partea chineza, a manifestarilor prilejuite de implinirea a 60 de ani de la initierea legaturilor diplomatice si de prietenie ale Romaniei si Republicii Populare Chineze.

Discutiile au privit identificarea sectoarelor de activitate din domeniul agro-zootehnic care ofera oportunitati de colaborare intre Romania si China, partea chineza dorind sa finanteze operatiuni cu caracter comercial sau unitati mixte de productie destinate exportului in Republica Populara Chineza.

Sectoarele pe care s-a pus accent in cadrul acestei prime intalniri au fost infrastructura sistemului de irigatii, pescuitul si acvacultura, investitiile in spatiile de depozitare ale legumelor si fructelor, sectorul forestier.

Ambele parti au concluzionat ca sectorul alimentar si agricol prezinta un potential semnificativ pentru intarirea cooperarii bilaterale comerciale, Romania avand posibilitatea reala de dezvoltare a exportului si de atragere a unor investitii masive.

Pentru a concretiza cele discutate, cele doua parti au decis organizarea unor vizite, la nivel tehnic, ai potentialilor investitori din Republica Populara Chineza in Romania.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.