Lansare proiect formatori achizitii ecologice

In luna aprilie 2009, Ministerul Mediului in parteneriat cu Institutul National de Administratie a demarat proiectul “Promovarea achizitiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici”.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Scopul acestui proiect este modernizarea administratiei publice centrale din punctul de vedere al achizitionarii de produse, servicii si lucrari, pentru a include criterii ecologice in documentatia de atribuire, reducand astfel impactul asupra sanatatii umane si asupra mediului.

Proiectul se adreseaza specialistilor in achizitii publice din administratia publica centrala, valoarea acestuia fiind de 803.460,87 lei (85% din valoarea proiectului reprezinta co-finantarea prin fondurile structurale).

Perioada de desfasurare a activitatilor proiectului este de 12 luni urmand ca la sfarsitul acestuia sa fie formati si certificati 40 de achizitori publici in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Achizitorii vor invata cum sa introduca criterii ecologice in caietele de sarcini atunci cand se fac licitatii de bunuri, servicii si lucrari.

Cursurile se vor desfasura dupa modelul “formare de formatori”, pentru ca achizitorii instruiti in cadrul acestor module sa aiba oportunitatea de a instrui alti colegi de bransa in domeniul achizitiilor ecologice.

De asemenea, proiectul va avea in vedere elaborarea unui Ghid pentru sustinerea de sesiuni de training in domeniul achizitiilor publice ecologice si a unei Retele a achizitorilor publici specializata in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Proiectul se inscrie in initiativele constante ale Ministerului Mediului de a sprijini demersurile de productie si consum durabile pentru a asigura un mediu sanatos generatiilor viitoare.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.