Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit!

Ministerul Finantelor Publice, sistemul 2%, impozit pe venit, ONG

Sistemul 2% este destul de usor de folosit si adminstrat.

Au aparut noile formulare
Ministerul Finantelor Publice anunta ca se vor folosi aceleasi formulare ca in anul 2008. Le puteti descarca din pagina de Resurse.

Folositi Declaratia 230 daca aveti numai venituri din salarii sau Declaratia 200 daca aveti si venituri din alte surse sau numai venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor etc).

Cui pot directiona?

Puteti directiona 2% din valoarea impozitului dvs. catre o organizatie neguvernamentala.

Alegeti pe cat posibil organizatii pe care le cunoasteti sau de care ati mai auzit pentru a fi siguri ca banii sunt folositi cat mai eficient. Domeniul in care doriti sa activeze organizatia depinde numai de dvs.; ganditi-va insa ca acesti bani pot rezolva probleme din jurul dvs. care va afecteaza sau afecteaza comunitatea in care traiti.

Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile in care un procent din impozitul dvs. poate avea cu adevarat un impact.

Suma directionata pentru anul 2007 a fost de 48 milioane RON, aproape dublu fata de anul 2006 cand a fost de 28 milioane RON. Cresterea sumei, in conditiile mentinerii constante a numarului de directionari se explica prin cresterea sumei directionate: directionarea medie a crescut de la 30 de RON in 2006 la 50 de RON in 2007.

Sursa: Doilasuta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.