Prefectura Mehedinti va avea un sistem de comunicare cu serviciile deconcentrate

Mehedinti, finantare, institutii publice, sistem, comunicare, transparenta

“Judetul Mehedinti este singurul din tara care va beneficia de un astfel de sistem informatic de raportare si comunicare. Una dintre cerintele Uniunii Europene vizeaza modernizarea sistemului de lucru al administratiilor publice prin informatizare. Procesul de informatizare reprezinta o adevarata provocare pentru institutiile publice care se confrunta acum cu probleme de ordin logistic si financiar, procesul fiind deosebit de complex”, a declarat prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu.

Proiectul va fi inceput in cateva zile si va fi finalizat la 1 iulie 2009. Este vorba de un sistem integrat de raportare si comunicare intre Prefectura si toate serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si a celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului.

Printre avantajele acestui sistem se numara colaborarea eficienta intre Prefectura si unitatile deconcentrate ale ministerelor, realizarea unui grad ridicat de transparenta si a unei mai bune comunicari interne si externe, reducerea timpului de asteptare si acces facil la informatie, rezolvarea rapida si interactiva a problemelor si cererilor, reducerea considerabila a costurilor interne.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.