Romania nu are sanse sa prinda un portofoliu important in CE

Europenii au rezerve mari in a da Romaniei un portofoliu de comisar care sa gestioneze fonduri consistente din cauza coruptiei.

Doar agricultura e inca in carti, dar am putea fi scosi din joc din cauza conflictelor ireconciliabile dintre state puternice.

Coruptia si imaginea proasta a clasei politice autohtone ar putea costa scump Romania in viitoarele negocieri pentru impartirea posturilor de comisari europeni.

Desi liderii politici din tara tintesc postul de comisar pe agricultura, sansele de a-l obtine sunt destul de mici, sustin surse democrat-liberale, participante la Congresul PPE de la Varsovia.

“Am avut discutii cu oficiali europeni care ne-au transmis ca avem o imagine execrabila si ca nu avem nici o sansa sa primim un portofoliu mare, care sa gestioneze plati directe, si ca ar trebui sa ne multumim cu un comisariat mic, iar daca ne facem bine treaba abia peste cinci ani, putem sa aspiram la ceva mai mult”.

Pentru a obtine agricultura, Romania s-ar putea bucura de sustinerea Frantei in negocierile dintre sefii de stat si guverne, sprijinind in schimb administratia de la Paris pentru transporturi.

Se pare insa ca preponderent este curentul de opinie potrivit caruia Bucurestiului sa-i fie atribuit un portofoliu care nu gestioneaza fonduri europene, astfel ca energia si extinderea raman optiuni pentru Romania.

Mai multe detalii: www.cotidianul.ro.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.