ADR Centru prezinta oportunitatile de finantare nerambursabila destinate dezvoltarii economice

ADR Centru, IMM, Saptamana Europeana, fonduri nerambursabile

Aceasta preocupare constanta a ADR Centru este intensificata in aceasta perioada, cand Uniunea Europeana a lansat Saptamana Europeana a IMM, intre 5 si 10 mai 2009.

Pentru sustinerea finantarilor din domeniul dezvoltarii economico-sociale, de la nivel local si regional, ADR Centru, ofera potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile informatii despre derularea Programului Operational Regional 2007-2013 in Regiunea Centru.

Este cunoscut faptul ca Agentia deruleaza, la nivelul Regiunii Centru – formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – mai multe programe cu finantare nerambursabila din fonduri publice europene.

Cel mai important dintre aceste programe, cu relevanta regionala, in acest moment, este Programul Operational Regional.

Regiunii Centru i-au fost alocate, prin Programul Operational Regional – REGIO, 483,62 milioane euro, reprezentand 10,90% din totalul fondurilor derulate prin acest program. Distributia fondurilor se realizeaza prin 6 Axe Prioritare ale Programului Operational Regional.

Incepand cu anul 2007, ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru programul REGIO, a desfasurat o activitate sustinuta de informare si publicitate. Avand in vedere toate aspectele activitatii Agentiei, un numar de 288 de proiecte si 9 planuri integrate de dezvoltare urbana s-au depus pana la data de 24.04.2009 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional.

Un numar de 23 proiecte au fost contractate pana in prezent si au fost respinse un numar de 130 cereri, depuse pe diferite domenii de interventie ale celor 5 axe prioritare. Celelalte cereri de finantare se afla in diverse stadii de evaluare.

Pentru a asigura o buna transparenta cu privire la alocarile de fonduri si la oportunitatile de finantare, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru editeaza si difuzeaza lunar, in format electronic, Catalogul surselor de finantare.

Prin acest demers ADR Centru doreste sa tina permanent la curent toti potentialii beneficiari, atat din randul administratiei publice locale, cat si din cel al organizatiilor neguvernamentale sau al societatilor comerciale, cu oportunitatile de finantare ale unor proiecte de interes local si regional.

Acest document, care a aparut neintrerupt din anul 2006, este un instrument util tuturor celor care sunt interesati de programele de finantare europeana, precum si de modul de utilizare a fondurilor structurale.

In cadrul catalogului se regasesc informatii utile legate de institutia care deruleaza programul de finantare, obiectivele programului, solicitantii si activitatile eligibile, ce suma se acorda si cu cat trebuie sa contribuie beneficiarul. De asemenea, sunt specificate termenele limita de depunere ale proiectelor, precum si o adresa de internet de unde pot fi obtinute mai multe informatii.

In plus, ADR Centru deruleaza si proiectul finantat direct de Comisia Europeana in Regiunea Centru – Reteaua BISNet Transylvania. In privinta serviciilor de sprijin pe care le ofera aceasta retea, ADR Centru considera ca ele reprezinta pentru o firma un plus de valoare adaugata la competitivitatea sa in mediul de afaceri din regiune.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.