Primul contract finantat din Programul Operational Regional a ajuns la final!

ADR Sud Muntenia

Beneficiarul lucrarilor este Consiliul Judetean Ialomita, care a primit finantare Regio pentru proiectul “Ranforsarea si modernizarea DJ 201B, km 0 + 000 – km 19 + 000 pe traseul Ciochina – Orezu – Rasi“.

Valoarea totala contractata a proiectului a fost de 22.066.599,40 lei, 86,5% fiind finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 11,5% din bugetul national si 2% din bugetul propriu al judetului Ialomita.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 36 de luni, perioada de timp in care s-au realizat lucrari de modernizare si reabilitare prin refacerea sistemului rutier si a sistemului de colectare si evacuare a apelor meteorice, lucrari de consolidare si modernizare a podurilor aflate pe lungimea drumului.

Cu ajutorul finantarii nerambursabile in valoare de aproape 5,5 milioane de euro s-au reabilitat 19 km de drum judetean, fapt ce a contribuit semnificativ la cresterea traficului de marfa si pasageri si la scurtarea timpilor de calatorie.

“La momentul semnarii contractului de finantare, in luna iulie a anului 2008, afirmam ca asistam la un moment istoric deoarece era primul proiect ce primea finantare din Regio, iar la nivelul tarii era cel de-al treilea contract de finantare. Acum, dupa trei ani, constatam ca traseul, de la etapa semnarii proiectului si pana la finalizarea acestuia, nu a fost deloc simplu, insa lucrurile cu adevarat bine facute sunt durabile. Doresc sa felicit echipa care nu a precupetit niciun efort in realizarea acestui proiect si sa ii asigur pe toti beneficiarii de fonduri Regio ca vom fi alaturi de ei pe durata intregului proces de implementare a contractelor”, a declarat cu acest prilej directorul ADR Sud Muntenia, domnul Liviu Musat.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.