CJ Suceava ar putea apela la credite pentru cofinantarea proiectelor europene

Suceava, cofinantare, proiecte europene, credite, investitii

Flutur a spus ca pentru a putea asigura cofinantarile pentru marile proiecte de dezvoltare cu finantare europeana de care ar urma sa beneficieze judetul in perioada 2010 – 2012, CJ Suceava ar putea apela la credite.

‘Aceste proiecte sunt foarte importante si nu trebuie sa pierdem acest tren, acum in perioada de criza. si credit as face pentru a nu pierde oportunitatile’, a spus Flutur.

Presedintele CJ Suceava a spus ca se impune un management zilnic al disponibilitatilor de fonduri din conturi, in conditiile in care gestioneaza foarte multe proiecte, in special cu finantare europeana, pentru care se asigura cofinantare locala.

Flutur a precizat ca suma cofinantarilor pentru aceste proiecte se ridica la aproximativ 100 de milioane de lei. ‘Chiar daca aceasta cofinantare reprezinta 2 la suta dintr-un proiect, la atatea proiecte, se aduna o suma destul de mare’, a spus Flutur, adaugand ca printre proiectele importante sunt cele de modernizare a unor drumuri judetene, reabilitarea Cetatii de Scaun, cel de constructie a doua depozite ecologice sau de extindere si modernizare a retelelor de apa si canal din localitatile judetului, dar si diverse proiecte sociale sau proiecte transfrontaliere.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.