CJ Cluj aloca 1,6 milioane de lei pentru biodiversitatea din Cheile Turzii

CJ Cluj, Cheile Turzii, POS Mediu, proiect, rezervatii naturale

Proiectul se numeste “Conservarea biodiversitatii in Rezervatiile Naturale Cheile Turzii si Cheile Turenilor”, este in valoare de peste 1,6 milioane de lei si a fost depus la Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu Cluj-Napoca.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, spune ca durata proiectului este de 30 de luni si ca acesta trebuie sa faca parte dintr-o politica de protectie a mediului.

“Avem nevoie de o politica coerenta si sustinuta in domeniul protectiei mediului inconjurator. Una din responsabilitatile noastre majore are in vedere mostenirea pe care o vom lasa generatiilor viitoare”, a declarat Alin Tise.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului vizeaza eficientizarea managementului rezervatiilor naturale in vederea dezvoltarii durabile a intregii zone prin elaborarea planurilor adecvate de management si a planurilor de monitorizare pentru rezervatiile Cheile Turzii si Cheile Turenilor.

De asemenea, se are in vedere cresterea gradului de constientizare a populatiei din comunitatile situate in jurul ariilor protejate Cheile Turzii si Cheile Turenilor privind importanta conservarii naturii si a biodiversitatii, precum si intarirea capacitatii institutionale a custozilor celor doua rezervatii in vederea gestionarii eficiente si a monitorizarii adecvate a ariilor protejate Cheile Turzii si Cheile Turenilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.