Primaria Cluj-Napoca vrea sa imprumute familiile care nu isi permit reabilitarea termica

CJ Cluj Napoca, subventie, reabilitare termica, blocuri, imprumut

“Vreau sa propun Consiliului Local un imprumut intre un an si trei ani, in functie de venit – este vorba de venituri pana in cinci milioane de lei vechi sau pana in zece milioane de lei vechi – pentru cei care nu au posibilitatea, si demonstreaza acest lucru, sa-si platesca cota parte pentru reabilitatea termica. Sunt unele cazuri, punand in pericol reabilitarea intregului bloc de locuinte”, a afirmat Apostu.

Directia Sociala a primariei va analiza fiecare caz in parte si va face propuneri pentru acordarea acestui imprumut. Reabilitarea termica a unui bloc este sustinuta financiar in proportie de 50% de Guvernul Romaniei, 30% din bugetul local, iar restul sumei provine de la asociatiile de proprietari. Pana acestea nu au banii in cont, nu pot beneficia de Programul de reabilitare termica.

Edilul-sef al municipiului Cluj-Napoca a mai spus ca 15 blocuri au fost deja licitate in vederea reabilitarii termice si 11 au fost deja reabilitate. In total, in programul de reabilitare termica sunt inscrise 296 de asociatii de proprietari. Potrivit lui Apostu, in Cluj-Napoca exista 1.700 de unitati locative construite intre 1950 si 1990 care se incadreaza in cerintele programului de reabilitare termica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.