Primarii din Teleorman sunt indemnati sa acceseze fondurile europene

Teleorman, fonduri europene, POR, cofinantare

In opinia sa, cine se grabeste are de castigat, mai ales ca selectarea proiectelor se face pe baza principiului “primul sosit, primul servit”.

Camelia Coporan, de la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, a prezentat primarilor doua axe prioritare din cadrul Programului Operational Regional, unde, deocamdata, se regasesc putine proiecte din Teleorman.

Astfel, se pot depune continuu proiecte pentru dezvoltarea serviciilor sociale, inclusiv prin construirea unor centre destinate copiilor si batranilor aflati in dificultate.

Cofinantarea administratiilor publice locale la asemenea proiecte, cu o valoare cuprinsa intre 500.000 si 6,7 milioane lei, este de doi la suta. De asemenea, sunt disponibile fonduri europene pentru reabilitarea si dotarea scolilor, valoarea maxima a unui proiect putand ajunge la 100.000 de euro.

Cum unii dintre reprezentantii autoritatilor locale au invocat lipsa resurselor proprii pentru cofinantarea proiectelor europene, prefectul i-a indemnat pe primari sa apeleze la imprumuturi bancare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.