Despre progres in zona N-V la SolePAD Baia Mare

SolePAD, Baia Mare, conferinta, finantari, afaceri, solutii

Agenda SolePAD Baia Mare a imbinat solutii IT&C de reducere a costurilor si eficientizare a afacerii cu solutii de finantare pentru IMM-uri.

In deschiderea conferintei, Petre Mitru, Director General al companiei locale MultiNET, a apreciat utilitatea organizarii acestei conferinte la Baia Mare, in conditiile in care chiar si in orase mici ca Baia Mare, evenimentele de zi cu zi impiedica interactiunea intre reprezentatii mediului de afaceri. In acelasi timp, Petre Mitru a subliniat ca Baia Mare s-a situat constant in topul atragerii de finantari din fonduri europene sau de la Banca Mondiala, sustinand astfel teoria ca progresul vine de la N-V catre S-E.

Strategia Dell actuala este de a simplifica IT-ul, prin recuperarea timpului, a banilor si a resurselor umane, oferind produse testate si 100% functionale, construite in functie de necesitatile clientilor.

Alin Luca, Account Manager in cadrul Dell, a prezentat la Baia Mare oferta Dell pentru IMM-uri, constand in gama de notebook-uri si desktop-uri Vostro, caracterizate prin cel mai bun raport pret-performanta, noul Inspiron 15, portofoliul Dell Optiplex, gama de laptop-uri Latitude, statiile de lucru mobile Precision si noua generatie de servere Poweredge 11G. Toate produsele Dell sunt sustinute in Romania prin reteaua de servicii dezvoltata de catre Dell la nivelul intregii tari.

Brother poate ajuta IMM-urile in eficientizarea activitatii si reducerea costurilor prin tehnologii de imprimare ce indeplinesc toate cerintele actuale de performanta, ergonomie, conectivitate, securitate, mentenanta si costuri.

In sustinerea acestei afirmatii, Bogdan Stratula, Account Manager la Brother International Romania Representative Office, a prezentat la SolePAD solutiile multifunctionale Brother laser color si monocrom de eficientizare a activitatii in birourile moderne, folosind ca exemplu un scenariu de dotare a unei organizatii, de la posturi individuale de lucru, grupuri de lucru, departamente si pana la solutii specifice pentru telecom si centre de date.

Conferinta a continuat cu prezentarea “15 ani de MultiMEDIA & NETworking, Tehnologie Informatica si Consultanta pentru  Finantari”, sustinuta de Petre Mitru, Director General al MultiNET, care a trecut in revista cateva dintre cele mai reprezentative proiecte dezvoltate de MultiNET in acesti ani – Maramures on the NET, TechnoCAD, CDIMM TechnoNET Local Academy, CastaNet, Baia Mare 2000, e-baiamare – pregatire a functionarilor publici in managementul strategic, CityNet – the e-learning city, Milenium, e-Road – proiect finantat de Uniunea Europeana si Planul Integrat de Dezvoltare Marmatia.

Sesiunea dedicata finantarilor a fost deschisa de Mark Velody, Project Manager, EEFF, Trapec, care a vorbit despre Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica – EEFF, o linie de credit (80 milioane Euro) subventionata de UE prin BERD pentru a sprijini finantarea proiectelor de eficienta energetica din sectorul industrial privat prin:
– imprumuturi de pana la 2,5 milioane Euro/companie prin BCR, BRD, Banca Transilvania si CEC Bank;
– asistenta tehnica gratuita din partea TRAPEC SA finantata de UE/BERD si granturi finantate din fonduri UE de 15% din valoarea imprumutului (pana la 375,000 Euro fiecare).

Investitiile eligibile sunt cele prin care se pot obtine minimum 20% economii de energie.

Valentin Robb, Consilier Programe la Centrul de Informare, Consiliere si Instruire Baia Mare – reprezentanta OTIMMC Satu Mare, a prezentat finantarile nerambursabile pentru IMM-uri din fondurile structurale si nationale, punand accent pe cele cinci programe nationale cu finantare de la bugetul de stat devenite operationale astazi, 12 mai:

Programul pentru sustinerea mestesugului si artizanatului;
Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager;
Programul pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit;
Programul de modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor pe piata;
Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor.

Theodor Predutoiu, Consilier Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, a prezentat fondurile nerambursabile pentru proiecte IT disponibile in 2009.

Pentru IMM-uri sunt dedicate trei operatiuni din cadrul Axei III a Programului POS-CCE: 3.1.1 – conectare broadband, cu finantare pentru echipamente TIC, nume domeniu, licente, website, semnatura electronica si consultanta; 3.3.1 – aplicatii IT&C integrate de management al afacerii si 3.3.2 – implementarea de solutii pentru comert electronic, cu finantare pentru aplicatii informatice, licente, echipamente TIC, instruire, consultanta si alte mijloace fixe.

Urmatoarea editie SolePAD va avea loc pe 15 mai 2009, la Suceava.

Locatia si programul evenimentului sunt disponibile la adresa www.solepad.ro.

Date de contact:
Agora Media
Telefon: 021.330.92.82
Adresa de e-mail: [email protected]

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.