Conferinta de finalizare a proiectului “Infrastructura de acces in zona costiera a regiunii de granita”

proiect, cooperare, PHARE, infrastructura, finantare, fonduri europene

Proiectul va contribui pe termen lung la imbunatatirea infrastructurii de acces in localitatea de granita Vama Veche si in localitatea invecinata 2 Mai prin executarea de lucrari de scarificari si asfaltari pentru o retea de drumuri in arii turistice, cumulate intr-un total de aproximativ 4 km.

Beneficiar al proiectului “Infrastructura de acces in zona costiera a regiunii de granita Vama Veche, 2 Mai – Shabla” este Consiliul Local Limanu, in parteneriat cu Municipalitatea Shabla, Districtul Dobrich, Bulgaria.

Bugetul total a fost de 924.813,23 euro, Uniunea Europeana contribuind cu 832.331,91 euro prin intermediul Programului Phare 2006, Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, Prioritatea 1: Dezvoltarea infrastructurii de transport si accesibilitatii in zona de frontiera (RO 2006/018-445.01.01.03), diferenta de 92.481,32 euro fiind asigurata prin co-finantare de Consiliul Local Limanu. Durata de implementare a proiectului a fost de 15 luni si 24 de zile.

Proiectul a vizat urmatoarele obiective specifice:

1. executarea lucrarilor de infrastructura

S-au realizat asfaltari si scarificari a unor lungimi de drumuri cumuland aproximativ 4 km in localitatile Vama Veche si 2 Mai, care au avut drept scop modernizarea retelor de drumuri turistice existente si aducerea acestora la un nivel corespunzator practicarii unui turism de calitate, conectat la sistemul rutier transfrontalier actual.

2. activitati de promovare a proiectului

Promovarea adecvata a proiectului a contribuit la cresterea vizibilitatii zonei turistice, la cresterea gradului de informare cu privire la potentialul turistic din zona, precum si la cresterea gradului de constientizare cu privire la oportunitatea dezvoltarii unor pachete turistice comune Limanu – Shabla.

La acest eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor publice locale, organizatii, agenti economici din zona, lideri de opinie si reprezentanti din mass media locala.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.