Incepe programul de reabilitare termica a blocurilor din Ploiesti

reabilitare, Ploiesti, performanta energetica, blocuri, indicatori

Astfel, prin proiectul initiat de primarul Andrei Volosevici, proprietarii de apartamente nu vor mai suporta procentul de 20% ce revine asociatiilor de proprietari. Consilierii au mai aprobat si indicatorii tehnico-economici din documentatia de avizare a lucrarilor de reabilitare termica pentru primele 20 de blocuri care vor intra in acest program.

“Inca nu stim cat se va aloca de la bugetul de stat pentru reabilitarea termica a blocurilor, reprezentand 50% din totalul investitiei, dar Primaria Ploiesti este in masura sa aloce atat procentul de 30% care ii revine conform legii, cat si procentul de 20% care revenea asociatilor de proprietari”, a declarat Volosevici.

Edilul municipiului Ploiesti sustine ca pana la sfarsitul lunii iunie, vor fi aprobati indicatorii economici pentru toate cererile depuse, iar in cursul acestui an este posibil sa fie reabilitate aproximativ 200 de blocuri din municipiu.

Primarul Volosevici crede ca in urmatorii patru ani ar putea fi reabilitate termic toate blocurile din municipiul Ploiesti cuprinse in acest program. “Alegerea blocurilor care intra in programul de reabilitare din acest an se va face insa pe sistemul 6/49, prin tragere la sorti, pentru ca nu au fost stabilite si criterii obiective pentru selectarea acestora”, a mai precizat Volosevici.

Consilierii locali au votat in unanimitate proiectul de hotarare privind preluarea integrala a cheltuielilor aferente interventiei pentru cresterea performantelor energetice a blocurilor de locuinte, incluzand si procentul de 20% care revenea asociatiilor de locatari.

Singurele discutii pe marginea acestui proiect s-au referit la faptul ca programul se adreseaza doar ploiestenilor care locuiesc la blocuri si ca ar trebui sa fie o prevedere care sa ii cuprinda si pe ploiestenii care locuiesc la case si care sunt platitori de taxe si impozite ca si ceilalti, sustine consilierul PNL, Florin Sicoe. Pana in prezent au fost depuse la sediul Primariei Ploiesti peste 1.000 de cereri pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.