Platile pentru contractele finantate prin Facilitatea Schengen vor fi efectuate in moneda Euro

hotarare guvernamentala, euro

Guvernul a aprobat in sedinta din 17 septembrie 2008, modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 895 din 1 august 2007 privind stabilirea cadrului institutional pentru planificarea financiara, coordonarea, implementarea si auditarea utilizarii fondurilor acordate Romaniei prin Facilitatea Schengen.

Potrivit modificarilor si completarilor aprobate, Autoritatea Competenta pentru coordonarea implementarii asistentei comunitare prin Facilitatea Schengen este Departamentul Schengen, Directia Generala Schengen din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

In aceasta calitate, Departamentul Schengen, Directia Generala Schengen din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative verifica obtinerea rezultatelor generale si a impactului definit prin Planul Indicativ prin controale la fata locului si rapoarte periodice elaborate de catre autoritatile implicate in gestionarea proiectelor, conform procedurilor specifice Facilitatii Schengen.

De asemenea, tine evidenta sumelor recuperabile din platile deja facute din Facilitatea Schengen si se asigura ca sumele sunt recuperate fara intarzieri nejustificate, raporteaza si restituie Comisiei Europene sumele neutilizate sau platite in mod eronat din fondurile alocate prin Facilitatea Schengen. Transmiterea datelor si informatiilor intre autoritatile implicate in gestionarea si implementarea Facilitatii Schengen si institutiile europene se face de catre Punctul unic de contact creat in cadrul Autoritatii Competente.

Actul normativ defineste modalitatile de verificare a eligibilitatii cheltuielilor, a modului de recuperare, raportare si restituire a sumelor neutilizate sau stabilite ca neeligibile. Sunt stabilite, de asemenea, prevederile privind supunerea spre aprobarea Comisiei Nationale de Autoevaluare Schengen a reviziilor efectuate Planului Indicativ, ca urmare a evaluarilor intermediare sau din necesitatea implementarii recomandarilor Comisiei Europene, realocarii sumelor necontractate sau neutilizate in perioada de referinta.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.