Dialog cu IMM-urile la SolePAD Suceava

SolePAD, IMM, finantare, POS CCE, solutii, afaceri, instruire

Agenda SolePAD Suceava a fost deschisa de Ovidiu Seceleanu, ESS SPO Manager in cadrul HP, cu prezentarea “Solutii de virtualizare HP pentru IMM”. In contextul economic actual, virtualizarea este una dintre solutiile sustinute de HP pe piata ca metoda de reducere a costurilor asociate IT-ului, prin consolidarea activitatii pe mai putine servere. Microsoft si HP ofera un ecosistem complet de virtualizare, bazat pe servere HP Proliant sau BladeSystem, dispozitive de stocare HP StorageWorks si tehnologia de virtualizare Microsoft Hyper-V.

Ovidiu Seceleanu a vorbit si despre HP Financial Services, firma de leasing care ofera solutii de finantare prin credite pe 5 ani fara dobanda pe perioada de criza, pentru achizitionarea de echipamente sau software HP sau non-HP. Suma minima este de 100.000 USD pe an.

Incepand cu 1 ianuarie 2008, Romtelecom a dezvoltat o noua structura comerciala dedicata IMM-urilor si Microintreprinderilor. Sabina Uta, Manager Regional Vanzari in cadrul Romtelecom, a prezentat la SolePAD pachetele integrate de “Solutii de comunicatii” concepute de Romtelecom pentru a ajuta IMM-urile in reducere costurilor: VoceNet Office – o linie telefonica fixa si conexiune Internet, la un pret incepand cu 14 euro; Complete Office – doua linii telefonice, ClickNet si Dolce Variety Special; Basic Office – doua linii telefonice, ClickNet, Dolce Variety Special si pana la sase abonamente Cosmote; Voce International Nelimitat in 3/10 tari; ClickNet si IT Manager, un pachet integrat de acces la Internet si echipamente software si hardware. Toate pachetele beneficiaza de discount-uri si de garantia Romtelecom privind calitatea serviciilor de voce prin acorduri SLA.

Obiectivul Dell este de a transforma PC-urile, serverele si dispozitivele de stocare costisitoare, complexe si greu de utilizat, in solutii usor de cumparat, de administrat si de utilizat, prin strategia denumita “Simplificarea IT-ului”. Pornind de la aceasta strategie, serban Zirnovan, Enterprise Business Manager, Bulgaria & Romania, Dell Emerging Markets EMEA (EM-EMEA), a prezentat o serie de solutii IT pentru conditii economice dificile, bazate pe virtualizare. Dell ofera in prezent servere si produse de stocare optimizate pentru virtualizare, sustinute de pachetul personalizabil de servicii Dell ProSupport, ce ofera optiuni flexibile privind nivelul serviciilor si suport pentru solutii complete – servicii de suport de la distanta, hardware Dell si software de virtualizare.

Geo Grozav, Dealer Manager Romania, BenQ Austria GmbH, a prezentat la SolePAD “Solutii de business profesionale pentru proiectia imaginilor”, constand in gama de proiectoare BenQ SP. Principalele beneficii asociate proiectoarelor profesionale Benq sunt luminozitatea foarte mare, rata de contrast ridicata, silentiozitate, durata mare de viata a lampilor, protectie impotriva prafului prin tehnologia DLP, ce elimina necesitatea filtrelor, si, nu in ultimul rand, un foarte bun raport pret-calitate. in cadrul prezentarii, Geo Grozav a amintit si modelul Joybee G1, un mini-proiector de dimensiunea palmei cu port USB integrat.

Cele doua prezentari din finalul conferintei au fost dedicate informatiilor despre finantari si fonduri nerambursabile pentru IMM-uri. Carmen Fediuc, Consilier Programe Centrul de Informare, Consiliere si Instruire Suceava – reprezentanta OTIMMC Bacau, a vorbit despre “Finantari nationale si instrumente structurale pentru IMM-uri”, punand accent pe cele cinci programe nationale cu finantare de la bugetul de stat care au fost deschise pe 12 mai, precum si pe Programul START pentru tinerii antreprenori, ce urmeaza a fi lansat la sfarsitul acestei luni. O alta componenta a prezentarii a vizat operatiunile de finantare dedicate IMM-urilor din cadrul Axei I a Programului POS-CCE.

Theodor Predutoiu, Consilier Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, a trecut in revista fondurile nerambursabile pentru proiecte IT dedicate IMM-urilor, din cadrul Axei III a Programului POS-CCE : Operatiunea 3.1.1 – conectare la Internet broadband, cu finantare pentru licente, website, semnatura electronica, nume domeniu, echipamente TIC si consultanta; Operatiunea 3.3.1 – aplicatii IT&C integrate de management al afacerii si Operatiunea 3.3.2 – implementarea de solutii de comert electronic, cu finantare pentru aplicatii informatice, licente, instruire, echipamente TIC si alte mijloace fixe asociate echipamentelor.

Urmatoarele editii SolePAD vor avea loc pe 10 iunie la Timisoara, respectiv 11 iunie la Arad. Locatia si programul evenimentelor vor fi disponibile in curand la adresa www.solepad.ro.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.