Banii pentru infrastructura se impart politic

“Sa ne fereasca Dumnezeu sa se sesizeze Comisia Europeana”, spune Ticau.

Seful Centrului Regional de Plati (CRPDRP) Iasi sustine ca proiectele propuse spre finantare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala sunt selectate dupa ureche.

Eugen Ticau spune ca isi va da demisia la inceputul lunii august, motivand ca jocurile de culise politice sunt mult prea murdare, iar presiunile au ajuns sa fie insuportabile.

“M-am saturat. Este imposibil ce se intampla si nu se mai poate asa. Niciodata nu s-a pomenit ca cineva sa vina si sa spuna «fa aia si aia si cealalta» cum se intampla acum. Si nu ma refer la nivel regional, ci la nivel national”, a explicat Ticau.

Desi informatiile vehiculate de Ticau sunt doar la nivel de zvonuri, acesta sustine ca proiectele sunt selectate preferential.

“Regiunea de Nord-Est are in jur de 50 de proiecte pe Masura 3.2.2, privind modernizarea satelor. Aceste proiecte sunt bune si foarte bune care au un punctaj mare si ar fi imposibil sa nu fie selecate pentru finantare.

Stiu foarte bine ca au punctaje bune pentru ca am vazut listele inainte de a fi trimise la Bucuresti. Cu toate acestea, deja se zvoneste ca vom avea acceptate undeva la 16 proiecte pe regiune pentru ca vine campania electorala si trebuie dat la toti cate un pic, sa nu cumva sa se supere careva. Nu-ti poti bate joc asa de o regiune. Vor fi acceptate 2, 3, maxim 4 proiecte pe fiecare judet”, a apreciat Ticau.

Acesta a adaugat ca daca itele politice nu vor inceta, va parasi postul pe 1 august.

“Nu se mai tine cont de munca, nu se mai tine cont de punctaj, nu se tine cont ca acele consilii locale au cheltuit bani publici pentru realizarea proiectelor. Nu se tine cont decat de politica. Asteptam sa se afiseze rezultatele finale de la ultima preselectie si daca este asa cum am auzit, sa ne fereasca Dumnezeu sa se sesizeze Comisia Europeana, pentru ca Romania va pierde bani multi”, a incheiat Ticau.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.