Imprumut de la Banca Mondiala pentru “Economia bazata pe cunoastere”

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, a initiat cu sprijinul Bancii Mondiale proiectul intitulat “Economia bazata pe Cunoastere”. Proiectul va fi implementat printr-un imprumut estimat la 80 milioane dolari SUA.

Initial sunt disponibili 2 milioane dolari pentru crearea de retele ale comunitatilor locale interconectate intr-un numar limitat de comunitati din mediul rural si mic urban, dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere. Primele 9 dintre acestea au fost peselectate in cadrul primei etape a fazei pilot a proiectului. in urmatorii ani aproximativ 300 retele virtuale locale servind ca “centre de cunoastere” vor fi infiintate in mediul rural si mic urban, pentru a furniza informatii si servicii on line catre cetateni si mediul de afaceri.

Retelele vor fi construite in functie de nevoile fiecarei comunitati si vor asigura, prin conexiuni in banda larga, accesul la informatie si servicii electronice pentru principalele institutii din comunitatile respective – scoala, primaria, biblioteca, caminul cultural.

Proiectul are ca obiectiv principal asigurarea accesului cetatenilor la informatie in format digital si reducerea discrepantelor de educatie IT&C la nivelul intregii populatii prin intermediul Retelelor Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL).

Sursa: , MCTI, 30 noiembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.