Proiectul cu cea mai mare valoare finantat prin Programul Operational Regional a fost semnat la Bistrita

Bistrita-Nasaud, POR, infrastructura, proiecte, dezvoltare

Valoarea totala a proiectului este de 29.790.600 euro cu o valoare totala eligibila de 24.621.520,00 euro.

“Acest proiect are cea mai mare valoare dintre cele semnate pana in prezent prin Programul Operational Regional. Importanta proiectului este cu atat mai mare cu cat, drumul ce va fi reabilitat prin POR va imbunatati accesul bistitenilor la drumurile nationale DN 14, DN 16, DN 17, DN 17C si Autostrada Transilvania. Azi nu suntem la sfarsit de drum, suntem la un inceput. Exista 30 de milioane de euro, 95,5% provenind din bugetul UE si din bugetul national si doar 4,6% din bugetul local al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Am rugamintea sa incepeti licitatiile” a declarat ministrul Vasile BLAGA.

Ministrul Vasile BLAGA a felicitat autoritatile locale pentru initiativa si le-a urat succes in implementarea unui proiect atat de ambitios. El si-a exprimat speranta ca acest proiect nu va ramine izolat, ci va fi corelat cu alte proiecte de dezvoltare regionala.

Ministrul a subliniat ca doreste mentinerea ritmului bun de contractare, astfel incat pana la sfarsitul anului sa se atinga o valoare de peste 2 miliarde euro.

“Majorarea procentului de co-finantare acordat este o dovada a angajamentului Guvernului de a sigura o rata cat mai mare de absorbtie a fondurilor europene si in acelasi timp de a sustine autoritatile publice in acest efort” a mai declarat ministrul Vasile BLAGA.

Proiectul a fost initiat de autoritatile locale ale judetului Bistrita Nasaud si are o durata de implementare de 31 luni. DJ 151 este cel mai lung drum judetean care traverseaza judetul Bistrita-Nasaud de la sud la nord, legand 16 localitati din cinci comune.

In urma acestei investitii vor fi reabilitati 76,772 km de drum, traficul la nivel regional va fi decongestionat, va creste gradul de siguranta a circulatiei iar costurile de transport vor fi reduse.

Judetul Bistrita-Nasaud are alte 13 proiecte depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in diferite stadii de evaluare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.