Asistenta tehnica japoneza

Guvernul Japoniei a anuntat ca va acorda Romaniei, prin intermediul Bancii Mondiale, fonduri nerambursabile in valoare de 1 milion USD pentru pregatirea unui proiect de impadurire a terenurilor agricole degradate si reforma sistemului de sanatate.

Unul din cele 2 granturi, in valoare de 503.000 USD, urmareste atenuarea costurilor sociale rezultate in urma proiectului de impadurire a terenurilor degradate. Fondurile sunt furnizate regiei Romsilva de Initiativa pentru Schimbari Climatice a Guvernului Japoniei. Proiectul, in valoare de circa 10,3 milioane de dolari, din care 3,5 milioane de dolari printr-un credit al Bancii Mondiale, vizeaza impadurirea a circa 7000 de hectare de teren pana in anul 2017.

Cel de-al doilea grant, in valoare de 521.000 USD, este oferit de Fondul pentru Dezvoltarea Politicilor si Resurselor Umane al Guvernului Japoniei, pentru pregatirea proiectului de reforma a sectorului de sanatate. Obiectivul principal este reducerea mortalitatii infantile si materne prin imbunatatirea serviciilor in spitale.

Sursa: , Ziua online, 1 noiembrie 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.