Intrevedere referitoare la Romania si Programul Visa Waiver al SUA

ambasada SUA, program, intalnire, Programul Visa Waiver al SUA

Intalnirea s-a desfasurat la sediul MAI in ziua de joi, 5 februarie a.c. si este prima actiune de acest gen dupa semnarea de catre institutia noastra si Departamentul Securitatii Interne al SUA a Declaratiei comune privind principiile de cooperare in vederea intaririi masurilor bilaterale de securitate pentru calatoriile internationale si cerintele Programului Visa Waiver al SUA, la Washington, la 3 noiembrie 2008.

Discutiile au fost axate pe realizarea unui schimb util de idei si puncte de vedere cu accent pe evolutiile inregistrate in domeniile care fac obiectul criteriilor accederii la Program.

In acest sens, au fost prezentate cele mai recente masuri initiate si puse in aplicare de catre autoritatile romane, in legatura cu securizarea documentelor de calatorie, respectiv prin emiterea noului pasaport biometric. De asemenea, a fost abordata si problematica referitoare la securizarea frontierelor si activitatile specifice de combatere a migratiei ilegale, criminalitatii organizate, precum si a terorismului.

Reprezentantii Consulatului General din cadrul Ambasadei SUA au apreciat in termeni favorabili modul in care se deruleaza cooperarea de profil cu autoritatile romane de resort, reiterand intreaga disponibilitate pentru continuarea acestui dialog care este de natura sa aduca ambelor parti cele mai bune solutii circumscrise obiectivului vizat.

Aceasta reuniune a grupului interinstitutional s-a derulat sub directa indrumare a Directiei Generale de Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul MAI.

Sursa: Ministerul Administratie si Internelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.