“Sprijin si instruire pentru grupurile de producatori in sectorul fructelor si legumelor”

sprijin, producatori, sector legume-fructe, fonduri UE, buget, scop, obiectiv

Proiectul are o durata de 9 luni, incepand cu 28.11.2008.

Bugetul alocat este de 170.000 euro, din care 150.000 euro sunt fonduri UE, iar 20.000 euro fonduri nationale.

Partener pentru realizarea acestui proiect este Ministerul Agriculturii si Pescuitului din Franta.

Scopul proiectului este acela de a crea structuri administrative adecvate pentru Grupurile de Producatori din sectorul legume-fructe, prin elaborarea si implementarea procedurilor de organizare si functionare specifice si prin instruirea personalului pentru accesarea fondurilor comunitare, pe baza unui model de plan de recunoastere si a unui model de program operational.

In perioada 11-12 si 15-16 iunie 2009, la nivel regional, sunt in desfasurare, 4 sesiuni de instruire, la Timisoara, Craiova, Bacau si Constanta, fiecare centru avand arondate intre 8 si 12 judete.

La sesiunile de instruire participa experti tehnici din structurile administrative descentralizate ale MAPDR, respectiv din Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si APIA, precum si reprezentanti ai sectorului legume-fructe.

Participantii la sesiunile de instruire vor beneficia de expertiza tehnica a cinci experti din Franta si un expert din Italia, precum si de cea a expertilor si a euroconsilierilor din MAPDR si APIA, la nivel central.

Obiectivul general al acestor instruiri este asigurarea unei bune pregatiri a personalului DADR responsabil cu implementarea Ordinului nr. 694/2008 privind conditiile de recunoastere a organizatiilor de producatori si a grupurilor de producatori recunoscute preliminar in sectorul legume-fructe, precum si in promovarea infiintarii de grupuri de producatori in acest sector, si a modului de accesare a sprijinului financiar acordat de UE pentru constituirea acestora.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.