Odobestii isi fac Strategie pe fonduri structurale

Odobesti, fonduri structurale, finantare, strategie, dezvoltare locala, PO DCA

Proiectul va fi incheiat pe 29 aprilie 2010. Valoarea totala a proiectului este de 630.000 lei, cu o cofinantare de 2% din partea autoritatilor locale.

“In prezent orasul Odobesti are o Strategie realizata in 2006 si aprobata de Consiliul Local, Strategie care a fost imbunatatita in 2008, printr-un proiect implementat in orasul Odobesti de Asociatia Pro Democratia. Este vorba despre proiectul Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala, finantat de Uniunea Europeana prin PHARE, Programul Consolidarea Democratiei in Romania“, spune Daniel Nicolas, primarul orasului Odobesti.

“Prin acest proiect a fost infiintat la Odobesti si primul Grup de Initiativa Cetateneasca din oras. Datorita dezvoltarii economice, a dinamicii demografice si mai ales a oportunitatilor de finantare din fondurile structurale, orasul Odobesti are nevoie de o Strategie pe termen mediu si lung, astfel incat orasul sa poata beneficia de aceste fonduri si sa asigure o dezvoltare unitara a localitatii”, a adaugat edilul orasului Odobesti.

Acest lucru nu se putea face fara realizarea unei noi Strategii, gandita in contextul in care localitatea Odobesti a depasit neoficial 10 mii de locuitori si pana la sfarsitul acestui an va deveni oras de categoria a II-a.

De aceea, “Strategia de dezvoltare a orasului Odobesti, perioada 2009-2020” va fi elaborata pentru a corespunde acestor noi realitati demografice. Un rol important in realizarea Strategiei il vor avea cetatenii localitatii, Grupul de Initiativa Cetateneasca si celelalte organizatii si forme asociative din oras, care sunt invitati sa-si spuna opiniile cu privire la viitorul Odobestilor si sa participe la dezbaterile publice care se vor desfasura pe parcursul derularii proiectului.

Acest proiect este al II-lea in curs de implementare la Odobesti din fonduri structurale, iar autoritatile locale mai au deja depuse mai multe proiecte care se afla in diferite stadii de evaluare. Cu alte cuvinte, la Odobesti fondurile structurale sunt o realitate si demonstreaza ca banii europeni pot fi cel mai bun aliat in aceasta perioada de criza pentru orasele mici si mijlocii.

“Intr-adevar, fondurile structurale pot fi o mina de aur pentru autoritatile locale, cu conditia ca acestea sa poata asigura primele plati deoarece implementarea proiectelor finantate din fonduri structurale impune ca autoritatea locala sa dispuna de fonduri pentru a incepe implementarea proiectului si asigura cofinantarea, ceea ce nu este deloc usor in aceasta perioada de criza”, a mai spus Daniel Nicolas, primarul unui oras unde se deruleaza deja doua proiecte finantate din Fondul Social European.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.